Ga naar de inhoud

Beaux Gris Gris & the Apocalypse, Hot Nostalgia Radio

Beaux Gris Gris & the Apocalypse, Hot Nostalgia Radio‘Hot Nostalgia Radio’ is het derde studioalbum van dit Brits-Amerikaanse gezelschap Beaux Gris Gris & the Apocalypse en verschijnt nog geen jaar na het live album ‘Live In The United Kingdom’ en hoewel ik normaal gesproken een zwak heb voor live albums, moet ik zeggen dat de power er vanaf spat bij deze nieuwe studioplaat. Veertien nieuwe nummers van de hand van zangeres Greta Valenti en partner/gitarist Robin Davey met hier een daar wat assistentie van bassist Stephen Mildwater. Eén nummer, “Penny Paid Rockstar” verscheen ook op het vorig jaar verschenen live album.

Naast genoemde muzikanten horen we verder Sam Robertson (toetsen), Tom Rasulo (drums) en Chris Cunningham. Laatstgenoemde bast op het nummer ‘Marie’. Verder zijn er nog blazers en achtergrondvocalisten toegevoegd. Het album krijgt een zeer powerful begin met de old school rocker “Oh Yeah”, die gevolgd wordt door een paar pittige blues-rock nummers. Maar daarna krijgen we een zeer mooie selectie goed geschreven songs, waarbij we Motown en andere soul invloeden horen, maar ook de New Orleans sound om de hoek komt kijken en de accordeon tevoorschijn wordt gehaald. Verder staan er ook wat aanstekelijke radiovriendelijke pop songs op de plaat.

Gezegd moet worden dat de energie van de band aanstekelijk werkt en er een puik en afwisselend album is afgeleverd op hun eigen label, dat naar mijn bescheiden mening weer een stapje omhoog is op de rock ladder. Later dit jaar komt de band weer in Nederland op bezoek en het is altijd de vraag wie er naast het duo Valenti/Davey op het podium staan, maar dat het weer een feestje gaat worden zal niemand verbazen.