Peter Pricken

Mijn naam is Peter Pricken. Ik woon met mijn gezin aan de andere kant van de Nederlandse grens in Kevelaer, Duitsland. Mijn muzikale Roots liggen eind jaren zestig begin jaren zeventig. Concerten van Ten Years After, The Who, Rory Gallagher, Grateful Dead en vooral Led Zeppelin vormden toen mijn smaak.

Door Folkrock kwam ik, begin jaren negentig, in aanraking met dat, wat tegenwoordig in de volksmond “Roots muziek” genoemd wordt. In 1995 ontmoette ik voor het eerst Terry Lee Hale, in 1997 vielen mij 16 Horsepower op en in 1998 maakte David Munyon diepe indruk op mij. Zo ontdekte ik meer en meer mijn voorkeur voor Roots muziek in een steeds bredere zin van het woord.

Met de aanschaf van mijn eerste spiegelreflexcamera, in de kinderdagen van mijn drie wolken van dochters, begon mijn tweede grote passie. Al zeg ik het zelf, het lukte mij toen al enige knappe opnames te maken. Vanaf begin jaren negentig maakte ik regelmatig foto’s van bepaalde bandjes. Al snel besloot ik alle door mij bezochte concerten en festivals, indien het toegestaan, de optredens van de artiesten te documenteren. Mijn fotoarchief is dan ook omvangrijk en de harde schijf van mijn PC bereikt zo langzamerhand het eind van haar schrijfruimte.

In de loop van de jaren bezocht ik ook steeds meer concerten in Nederland. Jan Janssen leerde ik in 2001, tijdens een optreden van Sam Lapides in Nijmegen, kennen en waarderen. Het idee van Internetradio en de promotie van deze muziekstijl via een eigen website vond ik geweldig en het ondersteunen waard. Uit een sporadische samenwerking ontstond al snel een vriendschappelijke band, wat mij ertoe bewoog mijn foto’s voor het Real Roots Café beschikbaar te stellen.