Patrick Struijker Boudier

Met een cassette-bandje nummers van de radio opnemen, wekelijks naar de platenzaak rennen om de nieuwe singeltjes te halen, muziekbladen lezen en bandjes met mijn klasgenoten uitwisselen: dat somt mijn muzikale dieet als kind van de jaren tachtig wel op. En minimaal elke dag een plaatje van Elvis Presley draaien, want – ik geef het zonder schroom toe – ik ben een enorme Elvisfan.

Elvis heeft inmiddels gezelschap gekregen van een breed scala aan platen, cd’s en dvd’s in allerlei genres. AC/DC staat broederlijk naast Bach, Billy Holiday zusterlijk naast Janis Joplin, Pearl Jam naast de Counting Crows en daar tussenin staat alles variërend van soul, blues en jazz, tot klassiek, world music en (hard)rock. Favoriete muziek? Dat hangt van mijn stemming en tijdstip van de dag af.

Mijn eerste ‘grote’ concert was meteen een topper: BB King in Ahoy in 1990 met in het voorprogramma een Iers bandje genaamd U2. Of was het nou andersom? Ook mijn tweede grote concert was een groots evenement: The Rolling Stones in München in 1990. Beide concerten waren een uitstekende binnenkomer in de wereld van gezonde spanning voordat een band opkomt en het tussendoor ontspannen ouwehoeren met mede-liefhebbers. Sommige zaken zijn in al die jaren nooit veranderd.

Nu, inmiddels een flink aantal jaren verder, heb ik honderden concerten meegemaakt. Een deel was ‘mwah’, maar het gros bezorgde me minstens één keer tijdens hun optreden kippenvel op de armen. Zoals muziek bedoelt is. Als schrijver en redacteur ben ik sinds 2010 bij Blues Magazine betrokken. Daardoor heb ik heel wat pareltjes in de blues en roots ontdekt en – ook niet onbelangrijk – boeiende mensen ontmoet die eenzelfde passie voor die muziek hebben.

Ook ben ik sinds 2014 betrokken bij 3voor12 Gelderland: eerst als schrijver, later als (eind)redacteur, social media redacteur en coördinator. Wederom met een schitterende groep medewerkers die ook zeer gedreven zijn. En of het nu Blues Magazine is of 3voor12 Gelderland, landelijk of meer regionaal, wat me raakt is dat er ongekend muzikaal talent rondloopt. Dat talent verdient een podium.