Ga naar de inhoud

Spencer Mackienzie, Preach To My Soul

In 2016 recenseerde ik het debuutalbum van de Canadese zanger/gitarist Spencer Mackenie. Ik vond dat destijd een nog niet volgroeid debuut, maar kon voldoende positieve elementen ontdekken om toch een positief verhaal af te leveren. Zijn tweede album uit 2018 is mij ontgaan, maar nu zit zijn nieuwe album met de naam ‘Preacht To My Soul’ in de cd-speler.

Tien nummers, waarvan acht van eigen hand en eerlijk gezegd, deze maken op mij meer indruk dan de twee covers, te weten Paul Simon’s “Paranoia Blues” en “No Good” van de IJslandse rockband Kaleo. Spencer laat zich op dit album bijstaan door toetsenist Miles Evans, bassist Steve Pelletier en drummer Adam Cannon en nog een handjevol mensen.

Het album bevat een aantal goed in het gehoor liggende nummers, die misschien niet de eerste keer, maar na twee of drie keer luisteren toch lekker in de hoofd blijven zitten. Alleen mis ik af en toe even een vuig randje aan de muziek, maar waarschijnlijk heeft men bewust gekozen voor een mainstream radio geluid, waar verder niets mis mee is.

“Don’t Wanna Be Your Dog” is zo’n nummer dat zeker live uit kan groeien tot een klassieker op de setlist en “Your Turn To Cry” is ook zeker bovengemiddeld. “Paranoia Blues” is gemiddeld, maar krijgt extra boost door het prima pianospel, gecombineerd met het slide gitaar spel van Steve Strongman.

De albums van heer Mackenzie zijn van uitstekend niveau en wellicht een idee voor de festivalorganisatoren in Nederland om even te luisteren, want Spencer Mackenzie zou zeker niet misstaan op dergelijke podia.