Meteen naar de inhoud

Michael McDermott, St. Paul’s Boulevard

Michael McDermott komt uit Chicago en is al sinds begin jaren ’90 platen aan het uitbrengen. In eerste instantie nog voor de grotere labels zoals Reprise en EMI. Maar aan het eind van de jaren negentig waren die contracten niet verlengd en leek hij in de vergetelheid te raken. Maar hij hield vol en ging door met platen uitbrengen.

McDermott produceerde samen met Steven Gillis zijn 18de studioplaat getiteld: ‘St. Paul’s Boulevard’. De opnames vonden plaats tussen augustus 2021 en februari 2022 in de Pauper Sky Studios in Chicago. De plaat is een concept album over een fictieve straat die overal zou kunnen zijn. De karakters op deze plaat zijn arm en rijk, jong en oud en velen van hun proberen hun hoofd boven water te houden. Het album bestaat uit vijftien nummers en daarmee duurt het album net iets meer dan een uur.

In dat uur wordt de luisteraar meegenomen langs hartzeer, het verlies van iemands onschuld, omgaan met schaamte en mensen die hun plek in de wereld proberen te vinden. Hoogtepunten zijn ‘Our Little Secret’ dat gaat over rusteloosheid. ‘Sick Of This Town’ en ‘The Outer Drive’ gaan over vluchten, vluchten van de plek waar het karakter opgroeide. Na de wonderschone maar ook trieste titeltrack is het tijd voor ‘Pack The Car’ waarin McDermott nog even de huidige tijd aanstipt

Everybody is so divided yeah
I still can’t seem to understand
There’s an air of revolution
Anger and confusion seems to grow

En wat helpt er dan beter om met je lief op pad te gaan. Op het een na laatste nummer ‘Peace, Love and Brilliant Colors’ komt de positiviteit terug, hoe donker het ook is, het komt goed. Michael McDermott levert een prachtig album af. Een album vol met mooie verhalen en mooie instrumentatie. Wat ‘St. Paul’s Boulevard’ meteen een groot kanshebber maakt voor de eindejaar lijstjes (Pauper Sky Records)

Scroll To Top