Meteen naar de inhoud

Heather Nova kondigt release Other Shores aan

Heather Nova heeft het altijd leuk gevonden om een paar covers in haar live sets te verwerken, van artiesten zoals Neil Young, Chris Isaak en Nick Cave. Op ‘Other Shores’ neemt ze een breed scala aan nummers onder de loep, waarbij ze onnodige ballast verwijdert en alleen nog het kader en de ziel van de teksten gebruikt. Met spaarzame instrumentatie en haar unieke, estherische stem blaast ze de nummers nieuw leven in. Inmiddels zijn de singles ‘Waiting For A Girl Like You’ (Foreigner), ‘Don’t Stop Believing’ (Journey) , ‘Never Gonna Give You Up’ (Rick Astley), en ‘Fireproof’ (The National) al uit. Release staat gepland op vrijdag 26 augustus 2022.

“I’m first and foremost a songwriter, but I’ve discovered I also enjoy being an interpreter sometimes: For me, recording a cover is all about stripping away the original production, to find the bare bones of the song. I love the process of getting right inside the emotion of the song, feeling it as my own, and presenting it in a new, more raw, and intimate form. I’m fascinated by how songs written by men feel very different when sung by a woman.” zegt Heather Nova.

Dit najaar staat Heather Nova met haar Solo Acoustic-Tour in de Benelux:

04/10/22 Nijmegen Stevenskerk
05/10/22 Amsterdam Paradiso
06/10/22 Groningen Oosterpoort
07/10/22 Rotterdam Arminiuskerk10/10/22 Het Depot, Leuven
12/10/22 Stadsschouwburg, Kortrijk
13/10/22 Den Amer, Diest
14/10/22 CC, Evergem
15/10/22 De Velinx, Tongeren
16/10/22 De Singer, Rijkevorsel

Scroll To Top