Meteen naar de inhoud

Mark Mulholland, Revolutions Go In Circles

Mark Mulholland is een reizende muzikant. Als zanger, gitarist, componist en producer zwerft  de Schot Mulholland de wereld over en doet daarbij steeds een volgend platenlabel aan. Van Schotland naar Noord Amerika, via Haïti en Mali naar de huidige woonplek in Frankrijk. In al die landen doet hij invloeden op, plakt hij nieuwe elementen op de Americana die hij van origine speelt. Daarbij is er door de concerten op al die plekken steeds interesse voor de eerder verschenen releases. Een voorbeeld: The Devil On The Stairs is een dubbelaar uit 2008. Een plaat met studionummers wordt aangevuld met een schijf opnames vanaf de podia. In 2019 wordt de release opnieuw uitgebracht. Mulholland krijgt met eerder werk een re-release op een volgend label.

In 2022 is er op het label Ports Of Call Music nieuw materiaal. Revolutions Go In Circles heeft elf liedjes en een traditional. Het afsluitende liedje ‘900 Miles’ is een nummer van onduidelijke komaf en krijgt van Mulholland een goed zittend nieuw jasje.

‘Moving On’ opent Revolutions Go In Circles. Het is bijna vier minuten prettige poprock. In ‘Filling Up The Silence’ speelt de banjo van Sean Condron de hofdrol. Opnieuw een prezierig klinkend liedje, een song die door de luisteraar gemakkelijk in het hart gesloten wordt. Drummer Tony Allen start ‘River Walk’. Het is lichte rock ‘n’ roll, vuig en dansbaar. In ‘On My Way’ is er reggae. De ritmesectie Tony Allen en bassist Jean-Philippe Dary leggen een loom fundament voor een reis van Mulholland.

‘900 Miles’ sluit de trips van Mark Mulholland af. De luisteraar heeft vierenveertig minuten en eenentwintig seconden met de Schot meegereisd. De nieuwe liedjes van Mulholland zijn in alle gevallen fris en verhalen over onder weg zijn. De reizen die hij met Revolutions Go In Circles maakt zijn misschien niet heel verrassend, maar wel zeer aangenaam beluisterbaar. (Ports Of Call Music)

Scroll To Top