Meteen naar de inhoud

Joan Shelley, The Spur

Joan Shelley is een folk singer uit Louisville, Kentucky. Toen ik een vijftal jaren geleden bij toeval de CD ‘Over And Even’ (2015, toen haar vijfde CD sinds 2010) hoorde was ik onder de indruk: de muziek deed mij bij vlagen denken aan de fantastische Kate Wolf. Joan heeft een mooie stem, zuiver en aangenaam. Haar achtste CD is inmiddels verschenen (ze heeft ook nog drie CDs uitgebracht met het damestrio ‘Maiden Radio’) en zal de liefhebbers van licht avontuurlijke folk zeer behagen. ‘Like The Thunder’, De arrangementen zijn in dit nummer verrassend mooi, er is een onverwachte inbreng van blazers (een licht gevoel van onweer?), ook in het erop volgende nummer, ‘When The Light Is Dying’ is het arrangement opvallend, wederom met blazers en nu ook met strings. En dat is verderop nog een keer het geval in het prachtige ‘Bolt’ met een abrupt einde. Joan slaat een mooie route in met haar fraai gearrangeerde folk, met soms een hoofdrol voor de piano, zoals in ‘Breath For The Boy’. Een song die weer sterk doet denken aan Kate Wolf is ‘Fawn’ (die stem!).

‘The Spur’ (letterlijk ‘De Aansporing’) is een CD die de aandacht trekt en vasthoudt. Een heerlijke luisterervaring door de vele fraaie arrangementen en een zeer genietbare stem. Een beauty! (No Quarter Records).

Scroll To Top