Meteen naar de inhoud

George Thorogood & the Destroyers: Rock Party in Utrecht

Woensdag 20 juli 2022, TivoliVredenbug Utrecht: Na bijna 10 jaar was George Thorogood met zijn Destroyers weer eens op Nederlandse bodem. De inmiddels 72-jarige Thorogood toert door Europa in het kader van de Good to Be Bad Tour en stond in de Ronda zaal van Tivoli/Vredenburg. De zaal was goed gevuld met niet alleen de “oudere” jongeren, maar ook met jongeren.

Foto; Gerrie van Barneveld

De avond werd geopend met de Nederlandse Juke Joints. Inmiddels een legendarische Nederlandse Blues band en ook al 40 jaar op de planken. De “Rock Rollin’ Blues”van de Juke Joints paste prima als opening voor George Thorogood. Hoogtepunten uit de set waren onder andere Going to My Hometown met Peter Kempe op mandoline en So Long Baby Goodbye. Ook een mooi duel tussen gitarist Michel Staat en Sonnyboy van der Broek op harmonica mag niet onvermeld blijven.

Foto: Gerrie van Barneveld

Dan is het tijd voor de hoofdact George Thorogood met zijn Destroyers. Thorogood is ook al bijna 50 jaar actief als muzikant. Met het openingsnummer Rock Party wordt meteen de toon gezet voor de rest van de avond. Het werd een avond vol blues, rock-’n-roll en dit alles gebracht met veel enthousiasme en show. In een rap tempo gaat het door met de cover Who Do You Love( Bo Diddley), Shot Down en Night Time. Daarbij wordt Thorogood ondersteund door een prima band met daarin Jim Suhler op gitaar, Buddy Leach op saxofoon, Bill Blough op de bas en Jeff Simon op drums. Thorogood maakt er ook een mooie show van door het publiek erbij te betrekken. De zonnebril gaat al snel af en een haarkam gaat het publiek in. Vervolgens wordt er een beetje gas terug genomen met I Drink Alone en One Bourbon, One Scotch, One Beer. Hierna mag de band even instrumentaal jammen en komt Thorogood terug met een andere witte gitaar. Wat volgt is een een lange en fantastische slide solo in Gear Jammer. Up tempo gaat het verder met Get A Haircut en het prijsnummer Bad to The Bone. Daarna volgt het grappige tussendoortje Tequila en de cover Move It on Over(Hank Williams). Tot slot nog in de toegift Born to Be Bad en een afsluitend showtje, waarbij George Thorogood terugkomt in badjas en op zijn knieën het podium verlaat.

Foto: Gerrie van Barneveld

Het was een prima optreden met bijna twee uur topvermaak van een prima band. George Thorogood is nog goed bij stem en speelt nog altijd fantastisch slide. Daarbij wordt hij uitstekend begeleid door zijn band de Destroyers. Een optreden met lange nummers, veel slide gitaar en vol enthousiasme gespeeld. Relativeren kan hij ook. Na veel liedjes over drank en het “slechte” leven wordt in de outro All You Need is Love(Beatles) afgespeeld. All we need is af en toe een bluesy rock-’n-roll show van George Thorogood. Hopelijk duurt het geen tien jaar voor een volgend optreden.

Tekst Gerrie van Barneveld

Setlist:

 • Intro:Eve of Destruction
 • Rock Party
 • Who Do You Love
 • Shot Down
 • Night Time
 • I Drink Alone
 • One Bourbon, One Scotch, One Beer
 • Instrumental
 • Gear Jammer
 • Get A Haircut
 • Bad to the Bone
 • Tequila
 • Move It On Over

Toegift:

 • Born To Be bad
 • Outro:All You Need is Love(Beatles)

Scroll To Top