Meteen naar de inhoud

The Me In You, How Does It Feel To Be Wrong All The Time

Debuutalbum Forgotten Clothes van The Me In You verschijnt in 2012. Recensies zijn lovend. Teenage Fanclub, Big Star en The Posies worden genoemd. De Belgische formatie wordt niet volgeplakt met grote namen, maar krijgt als referenties namen die de luisteraar van independent, lo-fi en DIY releases koestert.

Op de titelloze opvolger (2015) en op The Music Of Stuart Conroy 1974 – 1978 (2018), zijn de popelementen naar achteren geschoven en concentreert de groep zich op sfeer. Daar worden oude, analoge instrumenten voor gebruikt. The Me In You zoekt niet meer naar radiovriendelijke popmuziek, maar wil eigen, breekbare muziek maken en daarbij nieuwe paden bewandelen.

How Does It Feel To Be Wrong All The Time is een document vol mensen, plaatsen en herinneringen. Dat idee wordt onder meer verduidelijkt via ‘The Day MCA Passed Away’, een compositie die de impact van het overlijden van Adam Yauch van de Beastie Boys vastlegt. Een jeugdheld gaat en de muziek blijft hier om te kunnen beluisteren.

Tien liedjes op dit album. Op de achterzijde van de hoes lopen de titels van de nummers in elkaar over. En dat is precies wat The Me In You laat horen. Deze release heeft geen twee kanten, maar tien tracks die elkaar aanvullen. Openingsnummer ‘Landscapes (About Me)’ is vooral een harmonieus gezongen compositie, maar ook een nummer dat de sfeer voor de rest van het album aankondigt. ‘The Day MCA Passed Away’ gaat over verlies en over de schade die een overlijden veroorzaakt. Titelnummer ‘How Does It Feel To Be Wrong All The Time’ tovert een glimlach op het gezicht van de luisteraar en nodigt uit tot meezingen. Pick up pieces you don’t understand. I can change now, change hand in hand. Mysterieus en al meezingend worden de zinnen herkenbaar.

The Me In You maken met How Does It Feel To Be Wrong All The Time de breekbaarste ambient van dit jaar, de lichtste rock ‘n’ roll die te horen is in 2022. Een lange rij van invloeden zou op te lepelen zijn bij het beluisteren van deze langspeler. Het noemen van al die namen neemt de grandeur weg van de kwaliteit van deze vijf Belgen. The Me In You geven bekende elementen in 2022 een nieuwe plek. Dit vierde album is een eindeloze, zeer indrukwekkende luistertrip. Ga op reis met The Me In You! (Starman Records)

Scroll To Top