Meteen naar de inhoud

Darling West, Live 2020

Even voorstellen: Darling West is een folk-duo uit Noorwegen bestaande uit Mari Kreken(hemelse vocals, gitaren, mandoline, harmonica, dulcimer) en Tor Egil Kreken (vocals, banjo, bas). Een echtpaar inderdaad. Volgens eigen zeggen zijn ze verslingerd aan Americana en dat is op deze innemende CD goed te horen. Behalve zeer fraaie samenzang, met de heerlijke stem van Mari in een hoofdrol, klinken ook elementen van West Coast Folk door. Mijn recensie-exemplaar geeft heel weinig informatie, alleen het platenlabel (met de ongetwijfeld onbedoelde zeer Hollandse naam Jansen Records, het label heeft zijn basis in Oslo) en de titels van de 10 songs worden vermeld, niets over de namen van het duo (daar helpt internet uiteraard) en over de andere artiesten die op de CD te horen zijn. Maar de muziek spreekt spreekwoordelijke boekdelen. De live-opnamen werden in de herfst van 2020 voor een beperkt publiek in Oslo en Stavanger gemaakt. En wat een verrassing is de muziek van dit echtpaar. De 10 songs verschenen eerder op de vier studio-CD’s van het duo en ademen een sfeer van wonderschone heldere muzikaliteit. Niet voor niets was Lucinda Williams een aantal jaren terug, toen zij in USA het podium met ze deelde onder de indruk en gaf als kwalificatie “Cosmic Folk’.

Nogmaals, een folk-verrassing van een zeer begaafd duo, hou ze in de gaten. Als het weer kan mogen ze van mij naar ons land komen voor een aantal concerten. (Jansen Records).

Scroll To Top