Meteen naar de inhoud

JANIS IAN KONDIGT LAATSTE STUDIO ALBUM AAN

Legendarische singer-songwriter en Grammy winnaar Janis Ian kondigt met de release van ‘The Light at the End of the Line’ haar laatste studio album aan. Vooruitlopend op het album komt de track ‘Resist’ als eerste single uit. The Light at the End of the Line, is beschikbaar vanaf 21 januari 2022 op Janis’ eigen label Rude Girl Records.

Resist is de eerste track van haar nieuwe en laatste studio album ‘The Light at the End of the Line’. Het nummer is een oproep aan iedereen om op te staan en samen te strijden tegen ongelijkheid. Janis Ian, schrijfster van onder meer klassieker  At Seventeen zegt over Resist “In de vijftien jaar sinds ik m’n vorige album uitbracht is er veel veranderd en toch strijden we nog steeds dezelfde strijd. Als ‘At Seventeen’ nu zou uitkomen zou ik hopen dat ‘Resist’ de opvolger zou zijn”. 

The Light at the End of the Line vormt de kroon op Ian’s buitengewone carrière die in 1967 begon met haar titelloze debuut. Aan de 12 nieuw opgenomen tracks werd meegewerkt door onder meer Diane Schuur, Vince Gill, John Cowan, Andrea Zonn, Randy Leago, Jim Agee en Viktor Krauss. Ian over haar nieuwe album: “Ik hou van dit album. Het zegt: ‘Dit is de top die ik heb bereikt als schrijver in de loop van 58 jaar. Dit is wat ik heb geleerd”. Op de speciale album pagina The Light at the End of the Line webpagina schreef Janis Ian uitgebreide liner notes.

Tijdens haar buitengewone carrière heeft Ian een warme band gesmeed met haar fans, en ze koestert die relatie. “Terwijl ik ‘The Light at the End of the Line’ schreef, realiseerde ik me dat het echt een liefdeslied is. Ik begreep op dat moment dat alle ontmoetingen met mijn publiek na shows, alle briefwisselingen, zoveel jaren, een echte relatie hadden gecreëerd. Een voorrecht dat maar weinig artiesten hebben”.

Scroll To Top