Meteen naar de inhoud

Highway Butterfly, The Songs Of Neal Casal

Neal Casal stapte op 26 augustus 2019 uit het leven, op vijftig jarige leeftijd. Casal was een gevierd muzikant en fotograaf. Hij bracht veertien solo albums uit en was een veel gevraagd sessiemuzikant. Daarnaast zat hij ook nog in diverse bands zoals The Cardinals van Ryan Adams.

Tussen februari en december van het vorige jaar, namen maar liefst 41 artiesten een nummer op uit Casal’s rijke oeuvre. Al die nummers zijn verzameld op ‘Highway Butterfly: The Songs Of Neal Casal’ en prachtig album met zoals gezegd een keur aan artiesten zoals Shooter Jennings, Jaime Wyatt, Steve Earle, Bob Weir, Marcus King, Dori Freeman en zo gaat de lange lijst verder.

De opbrengsten van het album gaan naar de Neal Casal Music Foundation, deze non-profit organisatie doneert muziek instrumenten en muzieklessen aan studenten in de staten New York en New Jersey. Daarnaast gaat een deel van het geld naar organisaties die muzikanten helpen met hun mentale problemen.

Naast het album is er ook een podcast serie te beluisteren waarin de artiesten op het album vertellen over hun ontmoetingen met Neal Casal maar ook het praten over mentale problemen wordt niet geschuwd. Op het moment van schrijven zijn er twaalf afleveringen verschenen. De podcast heet: Highway Butterfly: The Stories of Neal Casal en is te beluisteren via de bekende podcast kanalen en ook te bekijken via YouTube. Highway Butterfly: The Songs Of Neal Casal is een prachtig eerbetoon geworden aan een veel te vroeg overladen muzikant. (The Royal Potato Family)

Scroll To Top