Meteen naar de inhoud

The Burner Band, Signs and Wonders

Een lekker bandje uit Leeds in de UK, bestaande uit Lewis Burner (vocals, gitaar) en Ian Blackburn (vocals, staande bas), ze spelen een heerlijke mix van rock ’n roll, rockabilly, bluegrass en country met vaak een duidelijke knipoog naar de Everly Brothers uit hun succesjaren. Neem bijvoorbeeld het openingsnummer, ‘Blues Came In’ en nummer 6, ‘Search Deep, Find Out’, rock ’n country a la de Everly’s. maar de rest van de (overigens vrij korte, nog geen 30 minuten voor elf songs) CD mag er ook zijn. Alles doen de heren zelf (ook het schrijven de songs, dus!), op het bespelen van de pedal steel (deels Steven Hicken Jr en deels Tim Howard) en de lyrics van ‘Voodoo Queen’ na (David Holmes). Met name de mondharmonica valt op, wordt veel gebruikt (Lewis) en zeer adequaat.

Ik hoef niet zoveel woorden te gebruiken, The Burner Band is een welkome aanvulling op de ‘Americana’-scene, voer voor de Everly-adepten, want dat valt het meest op, hoewel de uitstapjes naar cajun (‘Voodoo Queen’0 en bluegrass (‘Block Out The Sun’ (The Sun is hier overigens de gelijknamige krant (tabloid) die in Liverpool werd verbannen na de berichtgeving over een voetbalramp in 1989) ook niet te versmaden zijn. Leuke, vrolijke, CD met prima songs en mooie harmoniezang. (Shed Load Records)

Scroll To Top