Meteen naar de inhoud

Bard Edrington V, Two Days In Terlingua

Eerst even voorstellen: Bard Edrington V is een singer-songwriter uit het zwoele zuiden van de USA. Hij werd geboren in Alabama, groeide op in Tennessee, in de afgelopen jaren werkte hij veel samen met Boris McCutcheon, waarmee hij deel uitmaakte van The Hoth Brothers Band. Verder speelt hij met zijn eigen band en heeft hij meerdere muzikale projecten om handen. Als ontwerper van tuinen en ‘be’tegelaar van die tuinen met fraaie mozaïeken verdient hij zijn brood. Zijn muzikale invloeden begonnen bij het zien van Doc Watson in North Carolina en verder de blues van Mississippi John Hurt. Op zijn nieuwe CD, inderdaad in twee dagen opgenomen is het aparte stadje Terlingua in de woestijn van het zuiden van Texas (we kennen het van werkstukken van Jerry Jeff Walker) in de Santa Inez Church. Begeleid door Karina Wilson op fiddle, Bill en Jim Palmer op bas en drums en multi-instrumentalist Alex McMahon op snaren, banjo, pedal steel, fiddle etc. speelt hij een fraai mengsel van country, country noir, folk, blues en een lekker cajun-nummertje (Ma Cherie heet dit heerlijk huppelende liedje). Zijn inspiratie voor de 12 eigen songs met in vijf nummers hulp van anderen, w.o. Bard Edrington VI (de zesde generatie en dus zijn zoon?) haalde hij uit de eigen familiegeschiedenis, het verhaal van de familie-zwerftochten door het zuiden van de USA.

Heerlijke vrolijke, aangename muziek met vooral een knipoog naar de muziek van Texas en Louisiana.

Scroll To Top