Meteen naar de inhoud

Carolyn Harley, Heartbeat Of The World

Carolyn Hartley is een singer-songwriter die woont en werkt in Calgary, Canada, de plaats waar onze schaatsers graag komen. Carolyn is een heerlijk subtiele folkie, in de beste Canadese traditie van o.m. Ian and Sylvia en Gordon Lightfoot. Haar muziek op deze meest recente CD van haar (ik ben er niet in geslaagd om meer informatie te vinden op internet) is pure folk, hele mooie teksten vol van hoop en aanmoediging, de songs zijn opgenomen toen COVID19 zich van zijn slechtste kant liet zien. Carolyn zegt erover: ‘These songs were written in heartfelt response to unsettling world events and the 2020 pandemic. The recurring theme is hope and encouragement in the face of difficult times and influences’. Ik neem aan ook de vreselijke toestanden rondom Trump meespeelden, very unsettling toch! Titels als ‘ A Song Of Hope’, ‘Dreams of Freedom’ en ‘Flowers For Tomorrow’ spreken voor zichzelf. Een leuke song is ‘Howl At The Moon’, een frase die wordt gebruikt om iets  onmogelijks aan te duiden. Carolyn huilt in de song heel voorzichtig, maar het ledje is leuk. En eigenlijk geldt dat voor alle songs, die allemaal originals van Harley zijn. De begeleiding is heel eenvoudig gehouden, alle instrumenten worden bespeeld door producer Aaron Young: gitaar, mandoline, banjo, harmonie vocalen en percussie. Gewoon een aangename, rustige, fijne folk-CD. (independent).

Scroll To Top