Meteen naar de inhoud

Drive-By Truckers, Plan 9 Records July 13, 2006

Op 1 januari 2006, nieuwjaarsdag in Richmond, Virginia, worden Kathryn en Bryan Harvey en hun twee kinderen vermoord. Voor de Drive-By Truckers was deze brute moord een beetje persoonlijk, beschrijft Patterson Hood in de liner notes van het album. De band speelt vaak in Richmond en hoes ontwerper Wes Freed (sinds 2001) hoort ook bij de band. Daar zit dan ook de link met de Harvey familie. Want Freed en zijn vrouw waren vrienden met het vermoorde gezin. Een andere link dat heeft geleid tot dit concert is Jay Leavitt. Een jeugdvriend van Hood. Hij was de baas van Plan 9 Records en die winkel zat tegenover de winkel van Kathryn Harvey en ze waren goede vrienden. Daarnaast gingen Bryan en Kathryn vaak naar concerten van de Truckers. Hood schreef het nummer ‘Two Daughters and A Beautiful Wife’ als eerbetoon aan de Bryan en zijn familie. Het nummer zou in 2008 verschijnen op het album ‘Brighter Than Creation’s Dark’

De band werd gevraagd voor een benefiet voor The Harvey Foundation, een goed doel ter nagedachtenis aan de familie. Dat deed de band bijna geheel belangeloos, want ze wilden wel wat te drinken hebben. Plaats van handeling was Leavitt’s Plan 9 Records. Waar alles aan de kant werd gezet om ruimte te maken voor de band en 200 mensen die in de zaak pasten. Wat volgt is een 25 nummers tellende set met nummers uit het dan al omvangrijke oeuvre van de Truckers.

Het concert zou een van de laatste concerten van Jason Isbell zijn als bandlid want niet veel later stapte hij uit de band, dat maakt dit live album wat mij betreft ook een mooi document van die periode. Het album telt zoals gezegd 25 nummers en veel publieksfavorieten komen voorbij zoals ‘Decoration Day’ en ‘Let There Be Rock’. Wat mij betreft is dit het beste live album dat de Truckers tot nu toe hebben uitgebracht. Pracht plaat en dat voor een treetje bier en twee flessen whiskey. (New West Records)

Scroll To Top