Meteen naar de inhoud

Rigby Summer, Geography

Rigby Summer (dit is haar artiestnaam, ze heet eigenlijk Nadia Piotrowsky, zoals we te weten komen als we de credits voor de 11 songs van de CD lezen) is een singer-songwriter die in een aantal staten van de USA heeft gewoond in haar leven tot dusver. Haar prille jeugd werd opgeleukt door de Kansas City jazz-scene, daarna woonde ze aan de kust van Californië om uiteindelijk in haar huidige woonomgeving in Stillwater, Oklahoma terecht te komen. Haar eerste volledige CD (na een cover EP eind 2020) haakt aan bij haar verhuisgedrag. Met songtitels als ‘Kentucky’, ‘Delaware, Ca’, ‘NY or LA’ en ‘Michigan’ is de titel van de CD, ‘Geography’, redelijk te begrijpen. Ze houdt er duidelijk van om diverse locaties in haar land onder de loep te nemen. Rigby heeft een uitgesproken countrystem, ergens in het segment van Brandi Carlisle en Lucinda Williams en weet in haar songs de nodige emoties onder te brengen. Daarnaast is de begeleiding een sterke kant van de CD. Onder leiding van (mede)producer (naast Rigby zelf) en multi-instrumentalist (pedal steel, lead gitaar, orgel en banjo) Kyle Reid horen we een heel aangename mix van country-gerelateerde instrumenten als dobro, mandoline, fiddle en – vooral – een opvallende maar zeker niet overheersende accordeon. Een cello brengt een aangename sfeer in het prachtige ballade ‘Rear View Mirror, samen met de piano, hier bespeeld door Rigby zelf (we horen haar ook op ritmegitaar en bariton ukulele). Een ander leuk facet van de CD is de geluidscape waarmee een aantal nummers begint, we kennen het nog van het werk van Mickey Newbury.

Een prima CD van een nieuwkomer in de Americana scene. Mooie stem, prachtige songs, met veel aardrijkskunde gelardeerd. En hele mooie arrangementen dank zij (Independent)

Scroll To Top