Meteen naar de inhoud

Big Daddy Wilson, Hard Time Blues

Wilson Blount, een blues man uit North-Carolina, doet zijn ding onder de naam Big Daddy Wilson. Hij heeft een lekker donkere heerlijk volle blues-stem. Sinds 2004 zijn er maar liefst 13 CD’s verschenen onder zijn naam, een mooi oeuvre derhalve. Op de CD staan 13 songs, ‘He Cares For Me’ komt twee maal voor, als nummer 6 en een remix als afsluiter. Wilson geeft aan waar zijn inspiratiebronnen liggen, niet echt verrassend, het wordt de laatste tijd door vele artiesten aangegeven als voornaamste inspiratiebron: ‘Hard Time Blues’ is a reflection of the time we are living in right no wand all the anxieties that life brings: Corona, Poverty, Injustice and other hardships’. De muziek is een mix van blues, soul, R&B, Country en Gospel. Van de 13 songs op de CD zijn er elf van de hand van Wilson, tien ervan met hulp van producer en multi-instrumentalist Glenvin Anthony Scott (bas, drums, orgel, elektrische gitaren, akoestische gitaren, slide gitaar, guitalele, melodica, percussie, programming, piano, wurlitzer, background vocals) en de elfde met Mike Titre, die op ‘zijn’ nummer ‘A Letter’ meedoet op elektrische en slide gitaren. De overige twee nummers zijn van onze oude bekende Eric Bibb (weer met Scott overigens). Background vocals komen van meerdere mensen, waarvan Shaneeka Simon een pole positie inneemt.

Een aanrader voor de echte blues- en soul liefhebber. Gedegen muziek, mooie stem, mooie productie en ook nog ruim 52 minuten. De belangrijkste boodschap van Wilson: ‘Put a little love in your heart….we need each other’. (Continental Blue Haven)

Scroll To Top