Meteen naar de inhoud

Liz Meyer, Womanly Arts

Al 10 jaar een groot gemis in de Bluegrass- en Countryscene, onze Liz Meyer. Ze was een inwoner van Washington DC, waar ze in de jaren 70 een lokale topformatie leidde. Medio jaren 80 verkaste ze naar ons land als echtgenote van onze Pieter Groenveld. Ze was vervolgens betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse European World of Bluegrass festival in Voorthuizen, een gebeuren waar ik met veel plezier een aantal malen mocht zijn. Dat Liz een grootheid in de bluegrass/country scene was moge blijken uit de enorme lijst goede bekenden uit die wereld die op de reissue van het grandioze album van Liz uit 1994 meespelen. Om er enkele te noemen: op vocals Emmylou Harris  en Jonathan Edwards. Dobro Jerry Douglas/ Mike Auldridge, fiddle Byron Berline/Sam Bush/Mark O’Connor, mandoline David Grisman/Sam Bush, banjo Bill Keith/Bela Fleck/John Hickman, gitaar Steuart Smith/Dan Crary. Een superieure bezetting. En dat lever een fantastische CD op met uiteraard een hhofdrol voor bluegrass, maar Liz, met haar prachtige, soulvolle stem doet een paar uitstapjes naar pop en soul in de titeltrack en in ‘Living in the Past’. De meeste songs zijn originals, geschreven door Liz in 1994 (leuke vondst is de naam ‘Lizzy Greenfield Music’ voor publicatie). Er zijn drie covers, waarbij met name de heerlijke subtiele bluegrass versie van Eric Andersen’s juweel ‘Close The Door LIghtly’ opvalt.

De reissue is een eerbetoon aan deze grande dame van de Americana, Liz Meyer overleed tien jaar geleden op 27 augustus 2011. Bedankt, Pieter Groenveld om dit juweel opnieuw onder de aandacht te brengen van ons, liefhebbers van goede Americana. (Strictly Country Records

Scroll To Top