Meteen naar de inhoud

Dennis Roger Reed featuring Don Reed, Down at the Washington Hotel

Ik heb al eerder geschreven over deze singer-songwriter uit het zuiden van Californië, Dennis Roger Reed. Bij de voorganger uit 2019, ‘Before there was before’ deed net als op deze opvolger broer Don Reed flink mee op alweer een geslaagde Americana-CD. De CD verschijnt op het Plastic Meltdown label uit San Clemente, ook in Californië. De 14 songs op de nieuwe CD werden geschreven door Dennis Roger met hulp van wat vrienden op een vijftal songs. Om de speelduur wat op te rekken (net onder de 50 minuten) zijn drie songs in akoestische versies als bonus toegevoegd, hierdoor staan er dus 17 nummers op de CD. Het betreft de eerste drie songs van de CD, maar dan in omgekeerde volgorde. Weer brengen de broertjes een heerlijke mix van allerlei Americana-varianten, country, bluegrass, folk, jazz, rock, blues, soul en (soft)-pop. Een paar instrumentaaltjes leuken het geheel op. De broertjes Reed nemen het merendeel van de begeleiding voor hun rekening op in totaal 9 (DRR, telfout voorbehouden) en 4 (DR) instrumenten. Verdere hulp (alles incidenteel, soms meerdere nummers) is er op gitaren (ook pedal steel), bas, drums, percussie, orgel, fiddle, harmonica en banjo. Mijn favoriete track is ‘If Wishes Were Horses’, met een heerlijke elektrische gitaar van ene Lenny Hansell en een elektrische l12-string gitaar van Don.

‘Down at the Washington Hotel’ is, net als de voorganger, een verrassend leuke, gevarieerde CD van een zestiger die al meer dan 30 jaar muziek maakt. (PlasticMeltdown Records).

Scroll To Top