Meteen naar de inhoud

Vintage Dutch, In My Own Voice

De drijvende kracht achter Vintage Dutch is producer en musicus Paul Jonker. We kennen hem van o.a. The Tibbs met hun zeer goed ontvangen debuutalbum Another Shot Fired. Tijdens audities die hij hield met zijn eigen band Vintage Dutch kwam hij in contact met zangeres Kim Berger. De muzikale vonk sloeg over en vrij vlot was er sprake van een samenwerking die resulteerde in november 2019 in de single It Must Be Love. Vooral Radio 2 reageerde enthousiast en veel airplay volgde. Op 2 oktober jl. presenteerde Vintage Dutch haar eerste album In My Own Voice in poppodium Manifesto in Hoorn. Naast Paul Jonker op gitaar en Kim Berger op zang horen we Yvo Wolfsbergen op bas, Walter Gieling op drums en Ruben de Ruiter als percussionist. Muziek en teksten zijn van Paul Jonker en Kim Berger behalve de cover 99LBS van Ann Peebles.

Na het meerdere malen beluisteren van hun debuutalbum bekruipt mij het gevoel dat het album nog niet klaar is, een gejaagdheid met betrekking tot het uitbrengen van dit album. Zelfs in de bijsluiter die ik ontving samen met het album staat: ‘…er werd in sneltreinvaart gewerkt aan het vinden van een eigen sound en het schrijven van liedjes. De gezamenlijke ambitie: zo snel mogelijk een single/album uitbrengen en voor het hoogst haalbare gaan’ en ‘het gezamenlijke doel: het veroveren van Europa.’ Op zich begrijpelijke ambities, maar als het consequenties heeft voor muziek en geluid zet ik daar mijn vraagtekens bij. Het album komt op mij namelijk vrij vlak over. In tegenstelling tot het debuutalbum van The Tibbs mist het de sprankel en de diepte. De songs hebben zeker potentie, maar ik mis helaas bite, ik mis verdorie body and soul. (Concerto Records)

Scroll To Top