Meteen naar de inhoud

John Wort Hannam, Long Haul

Na twee independent uitgebrachte albums tekende de Canadees John Wort Hannam bij Black Hen Music. Er was niet alleen de mogelijkheid om releases uit te brengen, Wort Hannam ontmoette bij het label muzikanten die mee zouden gaan spelen op komende langspelers. Drummer Gary Craig, bassist Jeremy Holmes en toetsenist Chris Gestrin zijn op veel releases van het label te vinden en dus ook op de laatste van Hannam.

In 2002 debuteert John Wort Hannam met Pocket Full Of Holes, een langspeler gevuld met folkmuziek. De woorden zijn geschreven door een componist die het leven van de arbeider in Canada aan den lijve heeft ondervonden. De teksten zijn verhalend en vooral herkenbaar.

Long Haul betekent zoveel als lange periode. In 2018 verscheen Acres Of Elbow Room. Na de release waren er de vanzelfsprekende optredens. Begin 2020 schreef de singer-songwriter kakelverse liedjes, maar ook de eerste berichten over een pandemie verschenen.

Met vertraging ligt Long Haul in oktober 2021 in de winkels. Het is een album met liedjes over verlies en winst, tracks gevuld met dankbaarheid over wat de mens heeft en verdriet over verloren zaken. Hannam: I’ve realized that the things that I experience are meaningful because they’re relatable. I don’t need a crazy, drunken, bound for the jailhouse kind of life to write good songs.

Long Haul is een release met goede liedjes. De groei van de Canadese bard is te horen. Waren de liedjes op de eerste releases serieus en soms zelfs somber, op Long Haul is er de ruimte voor humor en opgewekte observaties. ‘Beautiful Mess’ is een liedje over de puinhoop die een relatie kan zijn.

If I could find my hat I’d be outta here.
That be that, I’d disappear.
Keep the Lou Reed record and the goddamn cat.
Don’t be like that. If I could only find my hat.

Het verlies van een relatie in humoristische woorden. Zo staan er elf verhaaltjes verpakt in folkmuziek op deze langspeler. Op Long Haul staat folk van hoge kwaliteit, herkenbaar en persoonlijk. (Black Hen Music)

Scroll To Top