Meteen naar de inhoud

Sloper, Pulverise

Twee drummers in een band en dan een album maken waar de drums niet de enige gangmaker is, dat is bijzonder omdat de rest ook namelijk zijn stevige best doet. Ja, de basis is beton met al dat slagwerk en twee muzikanten die ook de bas bespelen waardoor het klinkt alsof de conussen van je speakers uit losse vellen bestaan. Maar net als die gedachte bij je opkomt gaat halverwege het laatste nummer, het titelnummer Pulverise, alle hardheid en vervorming over in een loepzuiver en helder pianospel: wat een subliem contrast en mooie afsluiting. Na twaalf en een half nummer gecontroleerd geweld klinkt het alsof er wonderolie in je oren gegoten wordt. Ook dit einde geeft de creativiteit aan die je in het hele album hoort. Nergens is het dom gebeuk of doelloos trashende gitaren; want hoewel de stijl van de songs redelijk hetzelfde is, ontdek je al bij de eerste beluistering melodieuze verschillen waarbij de zang steeds de leiding heeft en aan het geheel een dimensie toevoegt. De stem van zanger/(bas)gitarist Pete Shoulder is dan ook bijzonder krachtig en flexibel. Sloper bestaat verder uit Cesar Zuiderwijk op drums en percussie, Mario Goossens op drums, percussie, bas, gitaren en keyboards en tot slot Fabio Canini op gitaar en percussie. Op het nummer Pulverise speelt David Poltrock piano. Graag wil ik ook het prachtige artwork van Hannelore Celen noemen.

Een zeer fraai album, gemaakt door top-musici. Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar de opvolger en in de tussentijd kijk ik uit naar een live-optreden nu het weer kan.(Suburban Records)

Scroll To Top