Meteen naar de inhoud

Pokey LaFarge, In The Blossom Of Their Shade

In maart 2020 pakt Pokey Lafarge een reiskoffer in en laat woonplaats Los Angeles achter zich. De singer-songwriter gaat op pad met het album Rock Bottom Rhapsody. Op het South-By-Southwest festival zouden de eerste voorstellingen zijn. Al voor het eerste optreden druppelen de berichten binnen over een pandemie, veiligheidsvoorschriften worden verordonneerd, afzeggingen volgen en ziekenhuizen stromen vol. Rock Bottom Rhapsody moet het zonder promotie in de zalen stellen.

Pokey LaFarge zit vast in East Austin, verbijt de teleurstelling en gaat aan de slag. Hij schrijft nieuwe muziek, spreekt zich uit over de machthebbers in Amerika en kijkt over de grenzen naar nieuwe mogelijkheden om te verblijven. LaFarge zingt op zijn nieuwe album over een verhuizing naar Rotterdam!

In 2006 wordt debuut Marmelade independent uitgebracht. In The Blossom Of Their Shade is het elfde album van de Amerikaanse singer-songwriter. De muziek op deze nieuwe release is een mengsel van folk en blues, met een stevige scheut bioscoopsound. Daarbij is dit laatste album van LaFarge niet echt opgewekt. De muziek van LaFarge is in alle gevallen beeldend, de teksten gemakkelijk mee te zingen. Opener ‘Get It ‘Fore It’s Gone’is daar een prachtig voorbeeld van. De muziek is lichtvoetig, in de teksten verhaalt LaFarge over de problemen van de afgelopen maanden.

You spend too much time
Locked up in that room.
Worried about what you was gonna do.
People are dying, friends are far away.
Later is always too late, later is always too late.

Ook in de tijdens van een pandemie zoekt LaFarge vooruitgang, slaagt hij er in creatief te zijn. In ‘Mi Ideal’ is er gelukkig de liefde. Am I worthy of you? Natuurlijk is er de twijfel, maar de muziek overwint de onzekerheid. Dansbare liefdesliedjes, Pokey LaFarge ten voeten uit.

In het nummer ‘Rotterdam’ wordt het huidige Amerika bezongen. In The USA things get worse each day. LaFarge zou willen vertrekken en uit een duidelijke wens.

But where I wanna be is not where you’d expect
They have a place for me down on Nieuwe Binnenweg.

Pokey Lafarge bezingt een van de leukste winkelstraten van Rotterdam en zou daar een woning willen betrekken! Afsluiter ‘Goodnight, Goodbye (Hope Not Forever)’ heeft dezelfde ernst als de voorgaande liedjes mar gelukkig ook de hoop op betere tijden. De liefde die LaFarge heeft voor de Nieuwe Binnenweg is gelijk aan de liefde voor het leven. Natuurlijk moeten er verstandige mensen aan de juiste knoppen draaien. Deze bestuurders mogen heel veel naar Pokey LaFarge luisteren. In donkere tijden beschrijft In The Blossom Of Their Shade de situatie van de wereld anno 2021. En wacht, kijkt en luistert hoopvol en realistisch vooruit. (New West Records)

Scroll To Top