Meteen naar de inhoud

The Lucky Ones

Bluegrass wordt over de hele wereld omarmd. Kennen we in ons land een gezellige bluegrass-scene, in Canada is dat uiteraard in nog duidelijker mate het geval. De noorderburen van de bakermat van de bluegrass immers. Maar dat ook in het Territorium Yukon in het verre noorden van Canada, iets ten westen van Alaska, uit Dawson City om precies te zijn, slechts 250 km ten zuiden van de poolcirkel, bluegrass muziek van niveau wordt gespeeld door een aantal lokale mannen, dat was voor mij nieuws. Stel je voor, Dawson City, bekend van de goldrush in het district Klondike eind 19e eeuw, destijds meer dan 40.000 inwoners door het goud en nu slechts 2000 inwoners. En er is inderdaad niets mis met de muziek, zes mannen op (3x) zang, (2x)gitaar, mandoline, banjo, staande bas en fiddle met een beetje hulp van anderen brengen aangename en vrolijke bluegrass en country in acht eigen songs. Slechts 5 dagen waren nodig om in de St. Paul’s Anglican Church de acht songs van de CD op te nemen. Mijn favoriet op de CD is het vlotte ‘Since The Farm Was Sold’. In ‘The Old 98’ maken ze gebruik van de melodie van Wade Hemsworth’s ‘Log Drivers Waltz, Wade was een Canadese folkzanger en songwriter. Hoewel slechts 20 songs van zijn hand kwamen schreef hij paar zeer geliefde songs die tot het erfgoed van de Canadese folkmuziek zijn gaan behoren, waaronder deze ‘Log Driver’s Waltz’.

Leuk voor de echte bluegrass-fans, bluegrass uit de omgeving van de poolcirkel. Van bluegrass spelen wordt je lekker warm, toch. Van ernaar luisteren ook! Gewoon een leuke tip! (Independent).

Scroll To Top