Meteen naar de inhoud

Jesse Malin, Sad and Beautiful World

Twee jaar na het prachtige ‘Sunset Kids’ is Jesse Malin terug met een nieuwe plaat. Zelfs een heuse dubbelaar, de eerste in Malin’s carrière. Het album werd opgenomen in de Flux Studios in de wijk East Village, in New York. Door de coronapandemie had Malin geen deadlines te halen dus nam hij alle tijd om het album op te nemen. Hierbij kreeg hij hulp van Derek Cruz en Geoff Sanoff die het album samen met Malin produceerden.

De plaat bevat 15 nummers (de vinyl versie zelfs 17). Het eerste deel van de plaat kreeg de naam ‘Roots Rock’ mee waarbij Malin in de lijn blijft van zijn vorige album. De nummers op dit deel van de plaat bevatten mooie ballads zoals ‘Dance On My Grave’ en een mooie cover met Tom Petty’s ‘Crawling Back To You’.

Het tweede deel van de plaat heet ‘Radicals’ waar de muziek wat ruiger wordt met hier en daar een hintje naar Malin’s verleden in de punk en hard rock. Het nummer ‘Todd Youth’ is een ode aan Malin’s gelijknamige gitarist die in 2018 overleed. Ook mooi zijn ‘Backstabbers’ (Lucinda Williams verzorgt de achtergrond zang) en ‘The Way We Used To Roll’ dat door de pandemie een diepere laag heeft gekregen. Afsluiter van de plaat is het opgewekte ‘Saint Christopher’.

‘Sad and Beautiful World’ is een plaat over het vinden van vrede op de een of andere manier en proberen ook het mooie te zien in donkere tijden. Malin behoudt het hoge niveau van voorganger ‘Sunset Kids’. Binnenkort de vinyl versie nog even kopen om de andere nummers nog te beluisteren. (Wicked Cool Records)

Scroll To Top