Brian Kalinec & KJ, Let’s Get Away

Brian Kalinec is een geboren en getogen Texaan (Beaumont, Houston) en gegrepen door de muziek op een zeer jeugdige leeftijd. Zijn ding is het schrijven van songs, hetgeen hem de nodige prijzen en veel erkenning heeft opgeleverd. Brian is behalve singer-songwriter ook directeur van een kwaliteitslabel, Berkalin Records, waarop hij geestverwanten de kans geeft hun CD’s uit te brengen: Jeff Talmadge, Matt Harlan,  Bob Cheevers, Jim Patton en Sherry Brokus en George Ensle. Op dit eigen label verscheen een samenwerking CD met de mij volkomen onbekende singer-songwriter K. J. Reimensnyder-Wagner, vanwege de voor Engelstaligen onhandige achternaam kortweg KJ. KJ is opgegroeid in de omgeving van Philadelphia en woont tegenwoordig in Lewisburg in Pennsylvania. Vanaf haar achtste is ze bezig met muziek, ze schreef al een liedje op twaalfjarige leeftijd. Ze heeft tot dusver 7 CDs op haar naam, zowel voor volwassenen als voor kinderen plus een CD met haar toenmalige band ‘Sweetwater Reunion’. We kunnen de nieuwe CD rangschikken onder de noemer rustige, subtiele, aangename folk. Brian speelt de lead gitaar, KJ de akoestische gitaar, de lead vocals worden afgewisseld, de harmony vocals ook. In de begeleiding is er een belangrijke rol voor fiddler Jeff Duncan en bassist Rankin Peters (beiden waren ook te horen op de CD ‘The Fence’ van Kalinec uit 2012) en percussionist Tyson Sheth. Op ‘Home in cotland’ horen we een doedelzak (niet geheel onlogisch, toch?). De songs zijn van KJ (5), Kalinec (3), samen (1) en er is een cover van ‘When You Say Nothing At All’, een mooie ballade van Paul Overstree en Don Schlitz.

‘Let’s Get Away’ is een CD die het zeker goed doet op een mooie zomerse dag, als je aan het eind van de dag geniet van een glaasje rose en je in je luie tuinstoel de ondergaande zon begroet. Of gewoon op een rustige winterdag, als je in je huiskamer bijkomt van de vermoeienissen van een hectische dag. Kalinec is overigens een zeer goede gitarist! (Berkalin Records)