Meteen naar de inhoud

Bacon Fat Louis, BFL#3

Bluesband Bacon Fat Louis is een uit Ommen, Ov. afkomstig trio, rondom songschrijver, zanger, gitarist en entertainer Bo Hudson, geassisteerd door drummer Big Kick Rik en mondharmonicaspeler HarpAttack Pete. Tot het verschijnen van BFL#3, hun derde plaat, had ik nog nooit iets van ze gehoord. Maar de kennismaking met hun interpretatie van garage blues bevalt me zeer. Het speelplezier spat van het acht nummers tellende album af. We hebben hier dan ook te maken met een erg besmettelijke variant van de Delta blues. Liefhebbers van onstuimige elektrische blues zullen allesbehalve immuun reageren op de intens verrukkelijke rock ‘n’ roll attitude van de band. Niettemin gedijt naar mijn smaak dit repertoire het beste binnen de atmosfeer van shabby kroegen, dan op de plaat. Zelfs wanneer die voortreffelijk is.

Wie de voorkeur geeft aan een iets mildere variant van Bacon Fat Louis’ benadering van The Blues, verwijs ik graag naar de in 2017 verschenen conceptplaat The Glorious Gospel & Blues of Henri Sloan. Dat album klinkt weliswaar net zo rauw als de onderhavige, maar daar staat wel een aantal beauty’s van broeierige soulballads op. Die zal je op BFL#3 niet aantreffen, helaas. Een kleine nalatigheid. (Tube Tone Records)

Scroll To Top