Vrijdag HARLEM LAKE single primeur

Harlem Lake, een Hoofddorpse bluesrock band van Janne Timmer (zang), Sonny Ray van den Berg (gitaar) en Dave Warmerdam (toetsen). Voorheen Dave Warmerdam Band. Onder die naam was deze jonge (blues)band ruim 4 jaar actief en wonnen de Dutch Blues Challenge in 2019. Vervolgens reisden zij begin 2020 naar de USA om mee te doen aan de International Blues Challenge. Dit avontuur leidde tot mooie nieuwe connecties, waaronder die met Walter Trout, waarbij Harlem Lake het voorprogramma verzorgd as vrijdag 3 september in 013. Diezelfde dag komt overigens de eerste officiële single ”The River” uit!

Afgelopen jaar heeft dit jonge gezelschap veel nieuwe muziek gemaakt waarbij de band zichzelf muzikaal opnieuw uitgevonden heeft. De blues wordt iets meer los gelaten en blenden met de aangrenzende genres rock en soul. Mede daarom doopten we onszelf om tot Harlem Lake, waarbij we met de bandnaam direct verwezen wordt naar hun roots: de Haarlemmermeerpolder.

Geïnspireerd door artiesten als Tedeschi Trucks Band, Joe Bonamassa en Mark Knoplfer kwamen zij op het idee om nieuwe muziek te arrangeren voor een 12-koppige live band. Normaal met z’n vijven, maar door alle afgezegde optredens kwam er veel tijd vrij voor een ambitieus project en uitbreiding. Onderstaande video krijg je een indruk van de show waarin Harlem Lake de ‘nieuwe’ band presenteerde aan het publiek: