Ethan Gold Earth City 1, The Longing

Soms kom je nieuwe albums tegen in je muzikale reis waar je gelijk een klik mee hebt. Dat geldt voor mij met deze nieuwe plaat van Ethan Gold. Nooit eerder van gehoord, maar na openingstrack Bright & Lonely City was ik direct om. Een heerlijke folk-pop uptempo lied die gelijk de toon zet. En dat niveau blijft hoog tot het slotstuk. Earth City is deel één van een trilogie. Deze eerste plaat The Longing is een concept van de eerste stap van verlangen die ons naar binnen laat kijken naar de meest diepgaande ervaringen van ons bestaan. Twijfel, het zoeken naar antwoorden en eenzaamheid zijn de motivaties die daarbij ons tot andere brengen. Heel filosofisch verwoord allemaal van Gold, intrigerend, maar voor mij mag vooral de muziek spreken. Zoals gezegd blijft het niveau op muzikaal gebied hoog. Verwacht niet een album die je helemaal omverblaast. Het is wel het soort folk en singer-songwriter muziek dat je moet liggen. Soms spat er wat energie uit, Gold heeft een zoete stem, maar over het geheel is het ingetogen. Dit is uiteindelijk toch hoe je kwalitatief goede folk-pop vervaardigd. Zwoel, gedreven en af en toe wat glad zijn ook woorden toepasselijk voor The Longing. Genietbaar is het uiteindelijk zeker en dat is waar het naar mijn mening muziek uiteindelijk omdraait. Ik heb naar dit genre in het verleden veel geluisterd en het is fijn om dit weer eens op te pakken. Een trilogie waarvan we volgend jaar de volgende twee kunnen verwachten. Earth City 2 verschijnt januari 2022 en Earth City 3 in de zomer van 2022. Ethan Gold heeft mij genoeg overtuigd met dit eerste deel om nu al uit te kijken naar volgend jaar. Ethan Gold levert en ben zeer benieuwd naar de resterende platen. Tot de volgende. (Electrik Gold)