Ross Bellenoit, Where Does The Light Go

Even voorstellen: Ross Bellenoit is een singer-songwriter die woont en werkt in de omgeving van Philadelphia, waar hij sinds 2003 verblijft na zijn uprising in het westen van Massachusetts. We kennen hem onder meer van zijn werk in de band van de in ons land populaire Joseph Parsons, die vanuit Duitsland zijn producten de wereld in slingert. Sinds ongeveer 2010 schrijft Ros songs en heeft hij daarnaast zijn stempel gezet op albums in diverse genres, zowel rock als jazz, gospel, country en Rhythm & Blues, zowel als producer als begeleider. Een aimabel mens, die mij in maart 2020 zijn nog niet uitgebrachte CD ‘Where Does The Light Go’ gaf, hij wist toen nog niet wanneer de CD zou uitkomen en heeft dat mij helaas niet laten weten. Dus bleef de CD op de plank liggen, na een aantal luisterbeurten, dat wel. Ik kwam de CD onlangs weer tegen en ging weer luisteren om mijn belofte om te recenseren na te komen. De CD verraste mij zeer. Ross schrift werkelijk prachtige liedjes en weet mooie melodieën aan te boren. Je verveelt je geen moment met de muziek op de CD. Ross speelt gitaar en doet de lead vocals. Verder horen we pedal steel (4 van de 11 songs), bas, drums en in een song trombone en klarinet en de nodige  background vocals van Sonja Sofya en Allison Wadsworth. In het mooie ‘Secret’, een gevoelige ballade, horen we een strijkkwartet, waarbij Ross voor het arrangement heeft gezorgd. De invalshoek van Ross op de CD is pop met een folk rand.

Met excuses naar Ross voor de enorme vertraging (had hij maar de releasedatum aan me gegeven), zijn CD is zeer de moeite waard, ik daag een ieder uit om te gaan luisteren. (Independent)