Louien, No Tomorrow

Louien is de artiestennaam van de Noorse singer-songwriter Miranda Solberg, die met de e.p. No Tomorrow een bescheiden vervolg geeft aan haar debuut None of my Words uit 2019. Een album dat volledig in het teken stond van het vroegtijdig overlijden van haar vader. Daarna verkeerde ze in een periode van creatieve droogte, maar hervond ze inspiratie en schreef ze vijf indie folksongs voor No Tomorrow, dat als geheel – ondanks de nou niet bepaald optimistische titel – een wat meer ontspannen, lichtere toon heeft dan z’n voorganger. Maar melancholie en introspectie is ook nu de gemene deler.  Waar het fraai akoestische Deep Within handelt over het verlangen een nieuw levenshoofdstuk te kunnen binnengaan, gaat het in Better Woman over het desperate gevoel van zelftwijfel, gedragen door een heerlijk rockarrangement van gruizige gitaarklanken, smaakvolle strijkers, straffe drums en bloedmooie samenzang. De drie hierna opeenvolgende songs – titelnummer, Fire en Woke up from the Dead refereren aan verlies van dierbaren – vader allicht indachtig –die prachtig droefgeestig, broos en breekbaar akoestisch zijn georkestreerd

Haar geweldig lenige en magnifiek heldere stemgeluid vormt de spreekwoordelijke kers op de taart. Vijf bijzonder krachtige liedjes, die doen smachten naar meer! (Jansen Records)