Ticket West, Cab Driving Man

Ticket West is een Nederlandse band rond de gebroeders Pascal en Walter Wilhelm. Na een afzonderlijk muzikaal pad begaan te hebben zijn ze enkele jaren geleden de krachten weer gaan bundelen met als resultaat de band Ticket West. Hun debuutalbum ‘High Class Horse’ kwam in 2020 uit en nu is daar de opvolger ‘Cab Driving Man’. De naam van de band geeft aan dat de band zich laat inspireren door de Westcoast blues, maar er zit ook een flinke dosis Chricago Blues in met vleugje New Orleans blues.

Naast Pascal Wilhelm (gitaar en zang) en Walter Wilhelm (bas en zang) zijn op dit album te horen Kees van Herk (drums), Roel Spanjer (piano), Arjan Veldman (zang), Harp Mitch (zang en harmonica) en Gerrit Ekkelenkamp (harmonica).

De CD is met een speeltijd van 35 minuten en 11 nummers wat aan de korte kant, maar alle nummers zijn wel van goed niveau. Pascal Wilhelm schreef drie nummer alleen plus een samen me zijn broer. Van de overige nummers zijn “Whole Lotta’ Love”, van B.B. King en Eddie Taylor’s “Bad Boy” het meest bekend. De overige nummers zijn minder bekend werkjes.

De CD opent met “My Kind Of Woman” van Elmore James en ik word altijd wantrouwend als ik iets van Elmore James hoor zonder een lekkere vette slide gitaar erbij. Maar goed, dit is ze vergeven, want de rest mag er zeker wezen. “Second Hand Love” van Cousin Joe, met het pianospel van Roel Spanjer is mijn voorlopige favoriet van het album. En ook de titelsong “Cab Driving Man” bleef gelijk hangen.

Op het album is weinig verder aan te merken. Elf prima nummers, vakkundig gespeeld en helder geproduceerd. Ik wil er wel aan toevoegen dat het album waarschijnlijk nooit tot de Neder-blues klassiekers zal gaan behoren. Daarvoor is het net te weinig onderscheidend, maar ik kijk wel uit naar een hernieuwde kennismaking op de podia.