Brent Moyer, Song Rider

Brent Moyer, bijnaam the Global Cowboy draait al geruime tijd mee in de wereld van de countrymuziek. Hij speelde ooit gitaar bij Lynn Anderson, speelde de rol van Johnny Cash in de musical ‘Ring Of Fire’ en was producer voor een flink aantal collega’s. Tot dusver heeft hij negen CD’s op zijn naam staan. En over nummer 9 gaat het hier. Direct aan het begin van de CD valt een interessante diversiteit op. Na een travelsong, ‘Just Passing Through’, komt een heerlijke song, ‘The Radio’, waarin Brent herinneringen ophaalt aan een aantal voor hem opvallende songs die hij als jongeling op de radio hoorde. Vele namen passeren de revue in een R&B setting, ik noem Blueberry Hill van Fats Domino, Good Golly Miss Molly, Rose Garden en – zowaar – de Beatles (‘Ticket to Ride’). Altijd leuk, zo’n verzamelsong. Dan komt ‘I’m At Home’, een song die sterk doet denken aan Don Williams. Vervolgens een mooie ballade, ‘Some Lucky Stardust’, die begint met een gesproken tekst met pianobegeleiding, waarna Brent gaat zingen, zeer gevoelig en fraai getoonzet. ‘Drink About It Tomorrow’ is een lekker Western Swing nummer, ‘Whatever Works’ een in strings gedoopte liefdesverklaring. ‘I Know You Know Better’ is een shuffle, zeer dansbaar. Dan komen er nog een paar western songs met diverse ritmes en invalshoeken. En in ‘Working For The Country’ horen we een steelband en trompetten. Er is ook een heerlijk instrumentaaltje, ‘Easter Rain’, met hoorbare regen.

Wil je nog meer variatie? Neem dan de adembenemend mooie love song ‘ Chase Those Blues Away’, met een strijkkwartet en daarbij Brent’s prachtige gitaarspel. Wat een verrassend mooie CD, een must voor de volwassen liefhebber van country muziek. (Brambus Records)