West Of Texas, Heartache, Hangovers & Honky Tonks

West of Texas is het project van Jerry Zinn, een real outlaw met voorliefde voor Texas country. Iedereen die ooit een dance hall in Texas (of andere delen van het zuiden van de USA) heeft mogen ervaren met een lekker country-bandje om de zaak op te leuken zal zijn (of haar) vingers aflikken bij het beluisteren van deze CD. Behalve gitaren, bas en drums is er volop steel gitaar en fiddle te horen met een occasionele inbreng van accordeon (in een uitstapje naar de buurstaat Louisiana in “Bayou Boy’). De songs zijn alle van Zinn, met een beetje hulp van o.a. zijn vrouw Cindy (in de cheating song ‘Foolin’). Volop ellende, bedriegen, zuipen en wat dies meer zij. Met titels als ‘My Whisky Life’ (without Jim, Jack and Jameson (resp Beam, Daniels en Jameson – de enige Ier in dit gezelschap) – you were the best things of my whiskey life), ‘Darlin’, How You’ve changed’ (en niet ten goede), ‘Watcha Drinkin’ (ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik het vraag, dan zal ik nog een rondje bestellen) ’Cheatin’ Drinkin’ Hurtin’ Song’, ‘Twelve Steps To Drinkin’, ‘Sound Of My Heart Breakin’, ‘Cost Of Lovin’ You’, ‘Sign Of A Broken Heart’. Geef een feestje, nodig je gezelligste vrienden uit (met inachtneming van de Corona-voorschriften), huur een aantal echte Stetson hoeden, zet de CD met een lekker volume op en dans, dans, dans!

Real Texan Dance Hall Honky Tonk Music, two steps, ballads, lekker gitaarwerk, een heerlijke pedal steel, een pittig ritme. Veel kommer en kwel, maar what the heck, life goes on, have another drink and you’ll get over it all. (Pleasant Valley Ranch Records).