Highway Butterfly: The Songs Of Neal Casal

Highway Butterfly: The Songs of Neal Casal is een eerbetoon aan het leven en de muziek van singer-songwriter van deze muzikant. Een uitgebreide collectie van 41 nummers, is nu beschikbaar voor pre-order als 5-LP- of 3-CD-boxsets, brengt een sterrenstelsel van rock- en roots muzikanten samen, waaronder Susan Tedeschi & Derek Trucks, Bob Weir, Hiss Golden Messenger, Fruit Bats, Steve Earle & The Dukes, Jonathan Wilson, Vetiver, Shooter Jennings, Beachwood Sparks, Jaime Wyatt, Marcus King, J Mascis, Dori Freeman, Warren Haynes, Phil Lesh & The Terrapin Family Band, Cass McCombs, Leslie Mendelson, Johnathan Rice, Billy Strings, Kenny Roby, Norah Jones’ Puss N Boots en Aaron Lee Tasjan en vele anderen.

Naast de 41 super strakke uitvoeringen van Casal’s nummers, door 130 deelnemende muzikanten, bevat de boxset LP-hoezen met zeldzame en niet eerder gepubliceerde foto’s van Casal, een 48-pagina’s tellend boekje met songteksten, Casal’s eigen iconische werk als fotograaf en een essay van Jim Cardillo. Extra verzamelobjecten zijn een poster en honkbalkaart met foto’s van Casal door fotograaf Jay Blakesberg en stickers ontworpen door posterkunstenaars Alan Forbes en Marq Spusta. De Neal Casal Music Foundation en platenlabel Royal Potato Family die samenwerkten om de collectie uit te brengen, zullen ook samenwerken met ClimeCo om vrijwillig de koolstofemissies van de productie en verzending van de boxsets te verminderen.

Alle opbrengsten van de verkoop van Highway Butterfly: The Songs of Neal Casal komen ten goede aan de Neal Casal Music Foundation, 501c3 non-profit opgericht in 2020, die muziekinstrumenten en lessen biedt aan studenten in de scholen van New Jersey en New York waar Casal werd geboren. Een deel van de opbrengst wordt ook nog gedoneerd aan organisaties voor geestelijke gezondheidszorg die muzikanten ondersteunen, waaronder MusiCares en Backline.

Neal Casal bracht, tijdens een carrière, 14 albums uit onder zijn eigen naam. Hij was ook een integraal lid van Ryan Adams and the Cardinals, de Chris Robinson Brotherhood, de onderling verbonden Beachwood Sparks en GospelbeacH, Hard Working Americans, The Skiffle Players, Hazy Malaze en Circles Around the Sun.

Highway Butterfly: The Songs Of Neal Casal is beschikbaar op 12 november 2021 via de Neal Casal Music Foundation & Royal Potato Family. Pre-order voor 5-LP, 3-CD boxsets en digitale formaten is nu beschikbaar via DEZE link: