Jack Ingram / Miranda Lambert / Jon Randall, The Marfa Tapes

Jack Ingram, Jon Randall en Miranda Lambert begonnen in 2015 voor het eerst samen liedjes te schrijven dat o.a. ‘Tin Man’ opleverde dat verscheen op Miranda Lambert’s plaat ‘The Weight Of These Wings’. Het trio bleef met elkaar liedjes schrijven en in maart van dit jaar plaatste Lambert een berichtje op haar social media kanalen dat er een album aan zat te komen. Getiteld ‘The Marfa Tapes’.

Marfa is een plaatsje in het diepe zuiden van Texas, tegen de Mexicaanse grens. Het trio nam daar het album op, niet in een moderne studio maar geheel volgens corona protocol buiten ergens op de vlaktes, met drie gitaren en twee microfoons. En dat levert een originele plaat op.

Bij een aantal nummers zoals de opener ‘In His Arms’ hoor je het knisperende kampvuurtje en in het nummer ‘Homegrown Tomatoes’ hoor je in de verte een paar koeien of Texas Longhorns loeien en bij andere nummers blaast de wind door de microfoons.

‘The Marfa Tapes’ is een plaat geworden die ergens doet denken aan een demo album en dat maakt het zo’n fijn album wat mij betreft. Van de al eerder genoemde loeiende koeien, tot de aanmoedigingen onderling. Pracht plaat, ideaal voor een zomeravond bij een kampvuur! (Vanner)