The Wallflowers, Exit Wounds

Jakob Dylan en zijn band The Wallflowers zijn terug. Dat kwam toch wel een beetje als donderslag bij heldere hemel. Want het laatste album dat de titel ‘Glad All Over’ mee kreeg dateert alweer uit 2012. Nu bijna tien jaar later is er dus een nieuw album getiteld: ‘Exit Wounds’. Dat het totaal aantal albums van The Wallflowers op zeven brengt. Butch Walker die je kunt kennen van Taylor Swift en Weezer)  produceerde het album en het mixen nam Chris Dugan (Green Day) voor zijn rekening.

Het album dat tien nummers bevat gaat over de mens als individu en als collectief. Waar je ook staat, wie je ook bent, iedereen heeft dingen meegemaakt die negatief en positief kunnen zijn. Oftewel ‘Exit Wounds’. ‘Roots And Wings’ werd in april als eerste single uitgebracht en doet in de verte wat denken aan nummers van Springsteen op het album is trouwens ook de geest van Tom Petty nergens ver weg. Daarnaast zingt Shelby Lynn mee op vier nummers, waarvan het duet ‘Darlin’ Hold On’ het absolute hoogtepunt is.

Een van de andere prijsnummers is ‘I Hear the Ocean (When I Want To Hear Trains’. Waarop Dylan samen zingt met Butch Walker. Een ander hoogtepunt is het nummer: ‘I’ll Let You Down (But Will Not Give You Up)’ een persoonlijk nummer maar het kan net als de opener van de plaat ‘Maybe You Heart’s Not In It No More’ een nummer zijn over de afgelopen jaren in de Verenigde Staten. Met ‘Exit Wounds’ zijn The Wallflowers weer helemaal terug. Dylan en co. leveren een zeer fijn album af met rockers maar ook prachtige ballads. Waardoor het album op geen enkel moment saai wordt. Daarnaast had ondergetekende ook nog een erg tof interview met Jakob Dylan. Dat ook te lezen is op deze website. (New West Records)