Ramblin’ Roots Festival maakt comeback

Na een jaar afwezigheid is het Utrechtse americana & roots festival Ramblin’ Roots terug. Op zaterdag 23 oktober 2021 staat TivoliVredenburg weer geheel in het teken van het beste uit de wereld van de americana, blues, roots altcountry, en aanverwante muziekstijlen tijdens de zevende editie van Ramblin’ Roots! Zojuist heeft het festival de gehele line-up bekendgemaakt waaronder een exclusieve Nederlandse show van Rhiannon Giddens en The Ghost Of Paul Revere.

Ook dit jaar reist de crème de la crème uit de americana en rootswereld weer naar Utrecht met onder andere een show van niemand minder dan de virtuoze Amerikaanse zangeres/muzikante Rhiannon Giddens. Giddens stond in 2019 nog in een uitverkochte Cloud Nine met haar plaat There Is No Other (2019) waarop ze laat horen hoe Afrikaanse en Arabische geluiden de muziek in Europa en de Verenigde Staten hebben beïnvloed.

Naast Giddens maakt ook de Amerikaanse folk formatie The Ghost Of Paul Revere zijn opwachting in Utrecht dit jaar. De band timmert met hun melodieuze, goed doordachte liedjes, die uit hetzelfde houtsoort gesneden zijn als The Avett Brothers en Mumford & Sons hard aan de weg.

Naast internationale namen is ook de top van de Nederlandse rootsscene aanwezig met de multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw en de Rotterdamse Dawn Brothers, die op 16 juli met hun nieuwe album Dusk komen.

De rest van het programma wordt gecomplementeerd met gevestigde namen als de Britse singer-songwriter Gwenifer Raymond, de Amerikaanse Diana Jones en Vanessa Peters & the Electrofonics, Het Canadese gezelschap Samatha Martin & Delta Sugar, punksinger-songwriter Austin Lucas, de multi-instrumentalist Arlan Feiles, de Amerikaan Spencer Albee en nieuwe talenten als Jim Keller, Joana Serrat, de Nederlandse Nina Lynn.

Tickets voor Ramblin’ Roots, dat dit jaar plaatsvind op zaterdag 23 oktober 2021, kosten 42,50 en zijn vanaf nu HIER te koop.