Shannon McNally, The Waylon Sessions

Shannon McNally, uit Hempstead, New York is fan van Waylon Jennings, dus nam ze een 13-tal nummers op. Is het dan een cover album geworden? Nee dat is het allerminst. Het is meer een herziening van de nummers, niet meer vanuit het mannelijke perspectief maar dat van de vrouw zonder dat de kracht van de nummers verloren gaat. McNally (48 jaar) kreeg voor het maken van dit album hulp van een aantal bekenden. Jessi Colter, Buddy Miller, Rodney Crowell en Lukas Nelson dragen allemaal hun deel bij aan dit album.

Jessi Colter (de weduwe van Waylon) zingt mee op het prachtige ‘Out Among The Stars’ en Lukas Nelson (de zoon van Willie) maakt van het nummer ‘You Show Me Yours And I’ll Show You Mine’ samen met McNally een prachtig duet. Samen met Rodney Crowell zingt McNally, Crowell’s hit ‘I Ain’t Living Long Like This’. Ook mooi is het door Kris Kristofferson geschreven ‘Help Me Make It Through The Night’.

‘The Waylon Sessions’ is een mooie ode geworden aan de muziek van Waylon Jennings. McNally heeft een prachtige doorleefde stem waardoor naast het vrouwelijke perspectief de nummers nog doorleefder klinken. Muzikaal zit het album ook mooi in elkaar, met hier en daar mooie solo’s of verlengde outro’s. (Compass)