Watkins Harp, A Handful of Pictures

Het is wat met het sympathieke singer-songwriter duo Rob Watkins en Tom Harpell, optredend onder de naam Watkins Harp (Harpell moest helaas drie letters inleveren). In december 2020 schreef ik een recensie van hun debuut-CD ‘Boondog Quip’. Ik schreef toen: ‘Ik werd aangenaam getroffen door de heerlijke eenvoud en het ingetogen karakter van de muziek van dit duo. Dit soort aangename luisterCD’s kom je nog maar weinig tegen. Het moet vaak allemaal luider en extremer.’ In april van dit jaar kwam CD nummer twee al uit ‘Tuesday Morning’, weer was ik enthousiast: ‘Nogmaals, de heren maken echt zeer aangenaam weg luisterende muziek, een must voor folkfans en liefhebbers van goede harmoniezang, mooie melodietjes en begrijpelijke teksten. Kom gauw maar weer met een nieuwe CD, heren.’ Ze hebben gewoon geluisterd, denk ik, want nu is er alweer nummer drie,’ A Handful Of Pictures’. Maar liefst 15 songs met dat intieme folky karakter. Heerlijke harmonieën opnieuw, heerlijke melodietjes, lieve verhaaltjes over het leven van alledag in  Kingston (Ontario, Canada) aan het Ontariomeer, op het punt waar het meer uitmondt in de indrukwekkende St Lawrencerivier en tevens het begin van de prachtige 1000 Islands streek. In de begeleiding alleen de beide heren, ze schreven alle liedjes samen en deden ook de productie samen.

Als je het nog niet hebt gedaan en je bent liefhebber van subtiele en melodieuze folk, luister naar bijvoorbeeld ‘Cloud Number Nine’, het walsje ‘A Handful Of Pictures’, de twee versies van ‘That Smile’ (nummer 1 en nummer 15 op de CD, 15 is een ‘Alternate mix’, maar beter nog: luister naar de hele CD. Op naar nummer vier. Ze zijn er waarschijnlijk alweer bijna klaar mee. (Stone Abbey Records)