Blackmore’s Night, Here We Come A-Caroling

Wat krijgen we nou, een Kerst-CD in de lente uitgebracht? Jazeker, dat is in de USA en het UK niet zo verwonderlijk, ze hebben er immers Christmas Shops die het hele jaar geopend zijn. Blackmore’s Night is een Brits/Amerikaanse traditionele (Celtic) folk band, bestaande uit in ieder geval Ritchie Blackmore (gitaar, mandola) en Candice Night (lead vocals, blokfluit, schalmei, tambourine).

De CD heeft slechts vier nummers, alle vier kerst-traditionals, die met gevoel en grote muzikaliteit worden gebracht. Gewoon de CD in de speler, op repeat zetten en afspelen vanaf middernacht op 25 december tot middernacht eind 26 december. Geniet van prachtige versies van ‘Silent Night’ (hoeveel versies ken je al?, deze zal je zeker bevallen), ‘It Came Upon A Midnight Clear’ en ‘O Little Town Of Bethlehem’. Het enige nummer dat ik nog niet kende (of nooit bewust heb gehoord) is de titelsong, ‘Here Wew Come A-Caroling’, schitterend mooie christmas carol overigens. De arrangementen zijn van Pat Regan’s Minstrel Hall Consort en op ‘Silent Night’ zingt Autumn Blackmore mee, de dochter van Ritchie en Candice, inmiddels 11 jaar oud.

Een aanrader in het kerstrepertoire, deze mooi ingetogen gezongen en gespeelde EP. (Edel Music).