The Hello Darlins, Go By Feel

Een intro met gitaar waarna de ritmesectie invalt. Zangeres Candice Lacina zet in. Het is alsof een trein langzaam in beweging komt. Door vocalen en instrumenten wint de locomotief snelheid. Bij het eerste refrein is het tempo voor de passagiers prettig. Een raam staat open, er wordt naar buiten gekeken. De wind speelt met de haren van de reizigers.

‘Catch That Train’ is het openingsnummer van Go By Feel, de eerste langspeler van The Hello Darlins. ‘Lonely In Las Vegas’ is track twee. Een nummer met klassieke countrymuziek, de snik op de juiste plek. Duizenden kilometers weg van een geliefde en alleen in een hotelkamer in de meest eenzame stad van Amerika.

A thousand miles of where you are
Sitting alone at this hotelbar (-)
It’s all I can drink
It’s all I can take
It’s all I can do not to feel this headache

Het alleen zijn, de eenzaamheid en de uitvlucht. Nog minstens een borrel voor het afsluiten van een avond alleen.

De wieg van The Hello Darlins stond in 2016. Canadese sessiemuzikanten vonden elkaar. Ze speelden op albums van BB King en Shania Twain. Gitarist Murray Pulver was lang terug te vinden in Crash Test Dummies. Zo heeft elk van de zes muzikanten een muzikale achtergrond, maar vooral de behoefte om nieuwe muziek te maken. Door de pandemie was er niet meteen een album, maar werden er singels uitgebracht. ‘Still Waters’ was in 2020 een eerste 7” release. De track bevestigde country, folk en americana, de snik en de kwaliteit.

Elf nummers op Go By Feel. Iets meer dan veertig minuten muziek met heel veel kwaliteit. The Hello Darlins maken tijdloze country. Instrumenten domineren niet maar ondersteunen de composities, teksten zijn eenvoudig en herkenbaar. The Hello Darlins kunnen keer op keer worden gedraaid in de huiskamer. Daarmee is niet gezegd dat dit zestal Canadese muzikanten behangmuziek maakt. Go By Feel is vooral een mooi album.

Kritiek? Ja, natuurlijk. Bij dit debuut zijn alle scherpe randjes weg gevijld, alle fouten liggen op de vloer van de studio. Go By Feel is een mooie release die op een podium met af en toe haperende muzikanten alleen maar aan kwaliteit zal winnen. (Independent)