Jennifer Porter, Sun Come And Shine

Jennifer Porter is een buitengewoon competente vocaliste, met name in het jazz-, blues- en soulgenre. Wat een prachtige, soepele stem, die tot grote hoogten reikt zonder schreeuwerig of vals te worden! Luister maar naar ‘Satin Shoes’ op haar nieuwe CD, ‘Sun Come And Shine’, geweldig! Soepel als een lentebriesje, dus. Ze woont en werkt in Maine, in Buxton om precies te zijn. Critici vergelijken haar met Norah Jones en dat is soms duidelijk te horen, maar, sorry Norah, Jennifer is helaas veel beter! Ook Jennifer speelt piano, daarnaast ook Hammond B3 en Fender Rhodes. ‘Sun Come And Shine’ is haar zevende CD (telfout voorbehouden) en het is een juweel. In tegenstelling tot de voorganger ‘These Years’ (2018, zie de recensie in ons café), waarop het merendeel van de songs covers waren, staan er nu negen originals op de CD en slechts een cover, ‘Something On Your Mind’ van Dino Valente. De soulmuziek overheerst, met hoofdrollen voor Jennifer’s B3 en diverse blazers (sopraan saxofoon, tenor saxofoon, flugelhoorn, trompet, trombone, bariton saxofoon) en een verrukkelijk achtergrondkoortje van drie dames. Maar ook de harmonica eist zijn rol op en er is ruimte voor gitaren, bas, drums, accordeon (de zoon van Clifton Chenier, C. J. Chenier, is net als op de voorganger aanwezig, nu in ‘You’re So Easy To Be With’, waarop Jennifer piano speelt en de song eindigt in New Orleans style met vier blazers). De song is mijn favoriet op de CD, naast de afsluiter ‘I’ll Be Here’, een countrywalsje met een leuke gastrol voor Cindy Cashdollar op haar steel gitaar. Een groot compliment ook voor de prachtige arrangementen, voor de blazers van Steve Jankowski en voor de achtergrondvocalen van Jennifer zelf.

Een ‘must buy’, deze uitmuntende CD van een begenadigde singer-songwriter. Houd Jennifer Porter in de gaten, ze is een echte topper, een zeer muzikale dame! (Independent)