Jesse Terry, When We Wander

Jesse Terry is een singer-songwriter uit New England, het Noordoosten van de USA. Zijn wieg stond in Connecticut. Eerder beschreef ik zijn kunsten in ons cafe, ‘Stargazer’ (2017) en ‘Natural’ (2018) waren dat. Over ‘Natural’ berichtte ik destijds in ons café: Met ‘Natural’ krijgen we adembenemend mooie softpop in huis met uiterst fraaie samenzang en heerlijke arrangementen. De persoonlijke teksten doen de rest. Met zijn zevende CD ‘When We Wander’ overtreft hij zichzelf. De softpop is meer country- en folk-georiënteerd, de ballads hebben een intiemer en dus persoonlijker karakter. Komt het omdat hij onlangs voor het eerst vader is geworden? In ieder geval gaan meerdere songs over zijn familieleven. ‘When We Wander’, overtuigend mooi gezongen, vertelt over het leven van een familie op tournee voor de muziek, zijn vrouw sinds 2010, Jess (echt waar), vergezelt hem steeds daarbij. In ‘Ghost Stories’ laat hij zijn verleden achter zich, als je eenmaal een kind hebt kan je niets meer verbergen. Je moet keuzes maken voor je kind en jezelf verbeteren tot een beter mens. ‘If I Were The Moon’ handelt over ouderliefde en -bescherming: ‘If I were the moon, I’d light all of your back roads. You wouldn’t need no headlights, I’d always be full’. Alle twaalf songs zijn volledig zelf geschreven, geen samenwerking met anderen deze keer. Producer (en drummer) is deze keer de bekende Nellson Hubbard. Josh Kaler, de producer van de twee voorgangers, speelt steel gitaar. Danny Mitchell is weer van de partij op piano en vocals. Verder in de begeleiding klasbak Will Kimbrough op gitaren en mandoline, verder viool, viola, bas, lap steel en nog meer gitaarwerk. Meerdere harmonie vocalen komen van Mia Rose Lynne en Liz Longley. De CD is live opgenomen in Nashville in 2019. Het was de eerste keer dat hij dat deed en hij was er enorm content mee. De vertraging van meer dan een jaar komt door……COVID 19 en het daardoor ontstane gemis aan concerten.

Een echt heel aangename en subtiele CD van Terry, de mooiste tot nu toe. Wat het vaderschap vermag!! (Wander Recordings).