Deborah Parlor komt met ambitieus debuut

De afgelopen maanden werden de kussens opgeschud zodat velen van u kennis konden maken met de nieuwe Nederlandse singer-songwriter Deborah Parlor. Vanaf vandaag is haar debuut EP “Dreaming Wide Awake” digitaal beschikbaar. Aan een volledig eerste album wordt gewerkt en, afgaande op Parlor’s ambitie gaat die er zeker komen. Deze, voor Real Roots Cafe bezoekers, volledige onbekende Parlor kruipt vandaag dus onder haar steen vandaan. Parlor blijkt in haar kring (netwerk) bepaald geen vreemde te zijn en schijnt al jaren in de muziekindustrie te werken niet alleen als schrijfster maar ook als uitvoerend artiest, aldus het persbericht.

Special voor onze Real Roots Cafe klanten wat meer info dus. Parlor groeide op omringd door muziek en theater en wist al jong dat dit de passie was waar ze haar leven mee wilde vullen. Na haar conservatoriumopleiding startte ze met verschillende producties en tourtjes in binnen en buitenland – ze ontdekte haar talent om liedjes te schrijven en gitaar te spelen en groeide zo langzaam maar zeker naar haar eigen muzikale identiteit. Het besluit om in 2018 voor een jaar naar Londen te verhuizen, waar ze samenwerkte met Don Mescall (Ronan Keating) en Tom Nichols (Kylie Minogue) bracht haar carrière in een stroomversnelling. Terug in Nederland bleef Parlor schrijven, nu ook met Nederlandse artiesten. JB Meijers was onder de indruk van haar zang- en schrijftalent en haakte aan als producer van de songs. Parlor blijkt een perfectionist te zijn, en legt de lat ligt hoog. “Dreaming Wide Awake” kwam tot stand in samenwerking met onder meer collega muzikant en singer-songwriter Ed Struijlaart, JB Meijers (The Common Linnets, De Dijk, Barry Hay) Peter Slager (Bløf) en gitarist Leif de Leeuw die meeschreef aan de titelsong. Geïnspireerd door Stevie Nicks en Alison Krauss en door nieuwe namen zoals Kacey Musgraves en Maren Morris ontwikkelde Parlor een eigen country pop sound. Amerikaans maar met een randje van Nederlandse zijde zachte rauwheid, en een internationale attitude! Het woord is al gevallen “ambitieus”. Om dat wij tegenwoordig over alles iets moeten vinden, zijn wij benieuwd naar jullie reacties?