Meteen naar de inhoud

Jon Allen, …meanwhile

Jon Allen bracht vorig jaar juli de single ‘Can’t Hold Back The Sun’ uit. Een nummer dat Allen schreef toen hij bezig was met het voltooien van zijn vijfde album. In het persbericht toentertijd vertelde Allen dat hij het nummer schreef toen de wereld werd overrompeld door Covid-19. Wat volgde was een lied over hoop, bevrijding en een hernieuwde start toen de lockdown in grote delen van de wereld werd opgeheven.

Nu bijna een jaar later is er dan het langverwachte vijfde album dat de titel ‘…meanwhile’ mee kreeg. Door de pandemie besloot Allen het album zelf te produceren. Daarnaast kreeg hij hulp van de gebroeders Skinner, die Allen’s studiegenoten waren toen hij studeerde aan de Liverpool Institute of Performing Arts. Dan Skinner hielp Allen met de mix van het album terwijl zijn broer Dan de partijen schreef voor de strijkers zoals op het mooie ‘How Long’. Luke Bullen nam de drumpartijen op dit album voor zijn rekening.

‘…meanwhile’ is een mooi album geworden, zoals gezegd opgenomen in de tijd van de pandemie en dat is terug te horen. Zoals in nummers als ‘Western Shore’:

I’m tired of these four walls
I’m longing to break loose
Everyday this city
Seems to tighten like a noose
I’m going someplace no ones keeping score
Somewhere out on the western shore

Maar ook het al eerder genoemde ‘Can’t Hold Back The Sun’ en het hoopvolle ‘Hold On’. Waarmee deze plaat een mooi tijdsbeeld geeft van de periode waar we in zitten. Album nummer vijf dus van Jon Allen, verveeld nergens en nu met de eerste tekenen van wat zonniger weer en een afnemende pandemie is dit een heerlijke plaat om te luisteren! (V2 Records)

Scroll To Top