Punk The Capital, Building a Sound Movement

Punk The Capital is een documentaire over de geboorte van punkrock in Washington D.C. (1976-1983). Toen the punkrock uitbrak in Washington DC, was het een enorme samenkomst van krachtige muziek, vriendschap en een heldere geest. Deze film onderzoekt de uitdagingen waarmee deze subcultuur werd geconfronteerd toen deze eind jaren zeventig ontsprong in de hoofdstad van deze natie.

Punk The Capital plaatst DC-punk binnen de grotere verhalen van rock n ‘roll en werkt als een verhaal met meerdere lagen voor zowel fans als niet-fans van punkrock. Met muzikanten als Bad Brains, Henry Rollins, Ian MacKaye en Jello Biafra, duikt deze film diep in de ideeën en geluiden van de transformerende muziekscene die cultureel en politiek nog steeds invloedrijk is over de hele wereld.