La Belle Époque nieuwe energie voor oude song

Vandaag brengt La Belle Époque hun tweede video single ‘Phase Out’ uit. ‘Phase Out’ is toch wel de rocksong van ‘La Belle Époque, Volume 1’. Daarnaast is het ook gelijk het nummer wat de meest verschillende versies heeft gekend. Danny van Tiggele vertelt: “Het was oorspronkelijk een van mijn demo’s voor de tweede Mister and Mississippi plaat, maar deze werd al vrij snel van die lijst geschrapt. Aan het begin van de opnamen voor ‘La Belle Époque’ was het al duidelijk dat deze track een andere energie nodig had. Een live-feel. Het is een grote eer dat Pablo van de Poel de zang voor zijn rekening wilde nemen en een weekend opnemen in zijn Electrosaurus Southern Sound Studio was een feest.”

Op de eerste dag van het weekend schreven Danny en Pablo van der Poel samen de song af. Er werd gefantaseerd over een ‘Hendrix’ geïnspireerde driekwarts groove en vooral het psychedelische einde met een ouderwets lange gitaarsolo was de laatste toevoeging die het nodig had. Die nacht ging er een demo naar de band. De volgende dag kwamen zij fris en -bewust – zonder veel voorbereiding de studio in. Naast Pablo & Danny speelde Kees Schaper op drums, Gerben Bielderman op bas en Tom Broshuis op gitaar.

Pablo vertelt: “De song gaat over de controle die wij denken te hebben als mensheid. Eigenlijk levert dit vaak gigantisch veel stress op, terwijl veel van deze zaken uiteindelijk tóch wel (of niet) gebeuren – met of zonder onze inmenging. We hebben nou eenmaal niet alles in de hand, en dat is maar goed ook.”